Bonsai Columns - Begin bij het begin

Bonsai Columns pretendeert niet de wijsheid in pacht te hebben maar geeft u enkel stof tot nadenken.
Gesloten
BNL Redactie
BNL Redactie
Berichten: 153
Lid geworden op: 14 apr 2019, 18:59

Bonsai Columns - Begin bij het begin

Bericht door BNL Redactie » 17 jul 2019, 23:35

Wanneer je de diverse fora eens doorleest dan valt het op dat er toch best wel veel beginners zijn die wel erg voortvarend van start gaan. Ze beginnen gelijk met niet de makkelijkste bomen en nemen meteen lessen bij niet de eerste de beste grootmeesters zo als zij die noemen, het moet gelijk maar groots aangepakt worden. Wanneer je dan hun vragen eens doorleest die ze een eindje verderop stellen kom je er al snel achter dat het nogal droevig gesteld is met hun basiskennis. En die basiskennis is nu juist o zo belangrijk om praktisch met deze toch wel moeilijke materie aan de slag te kunnen gaan.

Als je dan de bomen ziet die ze vol trots tonen eens tegen hun basiskennis afzet dan vrees ik toch het ergste en denk waarom niet wat eenvoudiger beginnen. Grappig is dan weer dat ze weer een eindje verderop druk bezig zijn met advies geven, die adviezen zijn dan meestal zo overgeschreven uit boekjes of van het internet geplukt, maar dat mag de pret niet drukken. Ze geven daarmee in ieder geval aan dat ze zelf, zei het meestal zeer bescheiden, ook aan het studeren zijn geslagen. Wat ze daarbij vrijwel altijd over het hoofd zien is dat die informatie maar al te vaak al lang achterhaald en meestal niet toegespitst voor onze klimaatzone is. Dat daardoor andere beginners die dit soort ondoordachte en meestal slechte informatie voor bruikbaar aannemen en daardoor een boom zouden kunnen verliezen komt schijnbaar niet bij ze op.
Wat ik hiermee wil zeggen is: Verdiep je eerst eens grondig in deze materie, zodat wanneer je planten aan gaat schaffen al enigszins weet wat je aanschaft en hoe ze in leven gehouden moeten worden. Ze tot Bonsai vormen komt pas veel later aan de orde, alles op zijn tijd. Adviezen geven is prima maar weet wel wat je adviseert en adviseer alleen vanuit je eigen ervaringen want dan weet je waar je het over hebt.

Begin bij het begin
Bron: © Bonsai Columns

Ondanks dat deze “Column” met zorg is samengesteld staan wij open voor reacties.
U kunt reageren door HIER te klikken (registratie vereist)


Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast