Bonsai Columns - Vaste of vloeibare meststoffen?

Bonsai Columns pretendeert niet de wijsheid in pacht te hebben maar geeft u enkel stof tot nadenken.
Gesloten
BNL Redactie
BNL Redactie
Berichten: 153
Lid geworden op: 14 apr 2019, 18:59

Bonsai Columns - Vaste of vloeibare meststoffen?

Bericht door BNL Redactie » 15 jul 2019, 16:07

Ze hebben alle twee zo hun voor en nadelen. Vaste meststoffen ook wel organische meststoffen, liggen lang en hun werking is langdurig. Vaak moet dierlijk materiaal tussen beiden komen om de meststof voor te bewerken. Daarna moeten de stoffen oplossen in water. Pas daarna is de boom in staat ze uit de grond te filteren. Doordat ze zolang liggen, werken, zijn ze wat moeilijker te doseren.

Vloeibare meststoffen ook wel chemische meststoffen, geven vaker de kans op verzouten van de aarde. Spoelen sneller uit waardoor er vaker bemesting toegediend moet worden. Ze zijn daarentegen zeer nauwkeurig te doseren. Kiest men voor de vloeibare vorm, bemest dan eens in de 1 a 2 weken (afhankelijk van de boomsoort en de ersomstandigheden).
Hou daarbij dezelfde dag van toedienen aan. Hierdoor ontstaat een bepaald ritme dat een gunstige uitwerking heeft op de boom. Bomen die nog getraind moeten worden kunnen rustig wat “zwaarder” bemest worden dan reeds gevormde bomen. Zou je te sterk gaan bemesten bij een reeds gevormde boom dan kunnen naalden, bladeren of internodiën negatief beïnvloed worden. Nog steeds bestaan er geen vaste regels helaas, door ervaring zal kennis hierin opgedaan moeten worden. Iedere boom reageert nu eenmaal anders op toediening van meststoffen.

Vaste of vloeibare meststoffen?
Bron: © Bonsai Columns

Ondanks dat deze “Column” met zorg is samengesteld staan wij open voor reacties.
U kunt reageren door HIER te klikken (registratie vereist)


Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast